Ένα εξαιρετικό ροζ διαμάντι φέρεται να πωλήθηκε για $ 15 εκατομμύρια από την Petra Diamonds. Το διαμάντι 32 καρατίων ανακτήθηκε από το ορυχείο Williamson της Τανζανίας πρόσφατα, σύμφωνα με την εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών. Το ορυχείο βρίσκεται στην επαρχία Σινιάνγκα της Τανζανίας, και είναι γνωστή για την παραγωγή διαμαντιών υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων τις «bubblegum» ροζ πέτρες αλλά και τα λευκά διαμάντια «τύπου ΙΙ». Από το ορυχείο επίσης ανακτήθηκε και το «Williamson Pink», που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα ροζ διαμάντια που ανακτήθηκαν ποτέ.

Η ροζ απόχρωση του διαμαντιού λέγεται ότι είναι ένα αποτέλεσμα μιας μεταβολής στην μοριακή δομή της πέτρας, η οποία μπορεί να έχει προκληθεί από μια σεισμική δόνηση κατα τη διάρκεια του σχηματισμού του διαμαντιού, με αποτέλεσμα μία παραμόρφωση ατομικού επιπέδου. Ωστόσω, το πώς ακριβώς ένα διαμάντι γίνεται ροζ εξακολουθεί να διερευνάται επιστημονικά.

Η πέτρα αγοράστηκε από το Μ.Α. Anavi Diamond Group, ενός κατασκευαστή διαμαντιών από το Ισραήλ. Η αγορά δεν τελειώνει όμως εδώ. Η πέτρα φέρεται να πάρει έναν τόκο του 10% της αξίας του ροζ διαμαντιού, αφού έχει υποστεί λείανση, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.