Με $ 7.000 έως $ 10.000 το κιλό, μπορείτε να αγοράσετε το χαβιάρι από Beluga που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ακριβά είδη. Αυτό το εξαιρετικό μαύρο, περλέ θαύμα βρίσκεται κυρίως στη μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα στον κόσμο, την Κασπία Θάλασσα. Το χαβιάρι Beluga βρίσκεται επίσης, λιγότερο συχνά, στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας και στην Αδριατική Θάλασσα.

 

Το χαβιάρι συλλέγεται από την ολοένα και πιο απειλούμενη οξύρρυγχο Beluga σε ένα δύσκολο παιχνίδι με το χρόνο. Σε μια ιδανική κατάσταση, τα αυγά από ένα θηλυκό λέγεται ότι είναι τα πιο γευστικά τρεις ημέρες πριν από τον τοκετό της. Τα αυγά που λαμβάνονται πολύ νωρίς είναι λιπαρά και κολλώδη, χωρίς την «τραγανή» υφή τους, όταν καταναλώνονται. Αν πάλι ληφθούν πολύ αργά το χαβιάρι είναι ένα γαλακτώδες χάος.

caviar

Το χαβιάρι είναι ένα εξαιρετικό φαγητό και πρέπει, επομένως, να καταναλωθεί ως ένα τέτοιο. Αυτό σημαίνει ένα απόλυτο «όχι» σε μεταλλικά κουτάλια, που θα αλλάξουν τη γεύση δραματικά, προσθέτοντας μια απαίσια μεταλλική γεύση. Το χαβιάρι πρέπει επίσης πάντα να σερβίρεται ωμό, και τρώγεται καλύτερα με κρυστάλλινα κουτάλια για τη διατήρηση της εξαιρετικά αυθεντικής γεύσης του. Το χαβιάρι είναι επίσης καλύτερο να καταναλωθεί ακριβώς όπως είναι. Ενώ είναι δελεαστικό να σερβίριστεί με τραγανό κράκερ, ή βουτυρωμένο ψωμί, το χαβιάρι μπορεί να καταναλωθεί σκέτο.

 

Επίσης, να θυμάστε ότι το παραδοσιακό εθιμοτυπικό υπαγορεύει το χαβιάρι να λαμβάνεται σε μικρές μπουκιές για μια ισορροπημένη και αυθεντική εμπειρία. Τέλος, όποιο χαβιάρι κι αν αγοράσετε, πρέπει οπωσδήποτε να σερβιριστεί κρύο.

caviar-belunga-branch